Knäckiga choklad- och havrerutor

Serverar: 20 portioner

Sega och knäckiga kakor som du snabbt svänger ihop. Smeten görs i en kastrull.

Ingredienser

  • 60 g smör
  • 1 msk ljus sirap
  • ½ dl socker
  • ½ msk vetemjöl
  • 3/4 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 1/4 dl havregryn
  • Garnering
  • 50 g mörk choklad, smält
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader.
    2. Smält smöret i en kastrull tillsammans med sirapen. Blanda socker, mjöl, bakpulver, vaniljsocker och havregryn. Rör ihop allt ordentligt.
    3. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en form med kanter, ca 11x32 cm. Bred ut smeten jämntjockt i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt den kallna i formen.
    4. Ringla över smält choklad och skär kakan i rutor med en vass kniv.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben