Knäckkaka med kokosglasyr

Serverar: 6-8 portioner

Mumsigt

Ingredienser

  • Knäckkakan
  • 1 ägg
  • 2 dl socker
  • 100 g smör
  • 1,5 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Kokosglasyr
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl socker
  • 2 msk smör
  • 3 msk grädde
  • Instruktioner

    1. Knäckkakan: Sätt ugnen på 175 grader Vispa ägg och socker poröst
    2. Smält smöret och blanda i mjölken. Häll sedan smör och mjölkblandningen i ägg och socker blandningen.
    3. Blanda vetemjölet, bakpulver och vanelinsockret och vänd ner det i äggsmeten.
    4. Häll upp smeten i en smord och bröad form. Gräddas längst ner i 35-40 minuter
    5. Kokosglasyr: Blanda alla ingredienserna i en kastrull. Låt smälta på svag värme. Häll sedan smeten över kakan. Höj värmen till 200 grader och grädda i ytterligare 8-10 minuter. Låt svalna

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben