Knäckkakor

Goda, lite sega kakor med en aning vaniljsmak. Byt gärna ut pecannötterna mot mandel om du tycker att det blir för dyrt med pecannötter. Valnötter är också ett gott och något billigare alternativ.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 msk sirap
  • 1/2 dl hackade pecannötter
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Rör smör, socker, vaniljsocker och sirap poröst. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop degen. Rulla ut den till fingertjocka längder och lägg dem på en smord plåt. Platta ut med en gaffel.
    2. Grädda längderna i 175 grader tills de blir gyllenbruna, 10-15 minuter. Skär dem i sneda bitar medan de fortfarande är varma. Kakorna går utmärkt att frysa.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Heisjo 19 december 2009

    Jättegoda!!! Dock blev det ingen smet av receptet, utan vi tillsatte ytterligare 50 g smör och 1 msk sirap. De går åt som smör i solsken:-)

    Sara415 3 mars 2012

    Dessa kakor var faktiskt dom första kakorna jag gjort själv och det var förvånande enkelt att laga. Jag missförstod en sak, att det skulle bli som en deg och inte som en smet så det blev liite.. rörigt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben