Knäckkakor

Serverar: 50 portioner

Lägg ihop två med chokladkräm emellan så har man genast en finkaka till festen.

Ingredienser

  • 150 gram smör eller margarin
  • 2 dl socker
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 0,5 dl grädde
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Chokladkräm
  • 50 gram smör rumsvarmt
  • 1 msk kakao
  • 1 msk florsocker
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200 grader. Smält matfett i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl. 2. Klicka ut smeten på plåt med bakplåtspapper. Testa med en kaka först för att se hur mycket den rinner ut. 3. Grädda mitt i ugnen ca 5 min. 4. Chokladkräm: Rör smör, kakao och florsocker till en smidig konsistens. Bred krämen mellan två kakor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben