Knäckkaka med äpple
Serverar:
12 portioner
Tid:
50 minuter
En kaka som smälter i munnen
Ingredienser
100 g smör
1 äpple
3 ägg
2½ dl socker
1 dl valfri grädde
3½dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Glasyr
100 g smör
2 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
ca 2 dl skalad, flisad mandel
Instruktioner
Smält smöret och låt det svalna något.
Kärna ur äpplet och skär det i tunna klyftor. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner smör och grädde.
Blanda mjöl med bakpulver. Sikta ner det i smeten under omrörning.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, 25-27 cm i diameter. Stick ner äppelklyftorna i smeten.
Grädda i 200 grader ca 25 minuter tills kakan nästan är färdig.
Blanda under tiden glasyren i en kastrull. Värm den tills smeten tjocknat. Ta genast kastrullen från värmen.
Bred glasyren över den knappt färdiga kakan och grädda ytterligare 10 minuter. Låt svalna och lossa försiktigt.
Liknande recept
Röd vinbärssylt med äpple
10
Ugnspannkaka med bacon och äpplen
4.9
50 min
4
4
Älgstek med äpple och lök
3.6
1 h
4
2
Grovt bröd med äpple och youghurt.
4.6
1 h 20 min
2
14
Kycklinggryta med äpple och ädelost
4.3
3-4
1
Rotfruktssallad på höjden med Chévre, Honungsstekta Äpplen och Blomkålscréme
40 min
4
Ugnskyckling med rotsaker och äpple
1 h 10 min
3-4
Mos på potatis och äpplen
5
4
Geléfyllda äpplen
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!