Knäckkaka med äpple

Serverar: 12 portioner

Tid: 50 minuter

En kaka som smälter i munnen

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1 äpple
  • 3 ägg
  • 2½ dl socker
  • 1 dl valfri grädde
  • 3½dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Glasyr
  • 100 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk mjölk
  • ca 2 dl skalad, flisad mandel
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och låt det svalna något.
    2. Kärna ur äpplet och skär det i tunna klyftor. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner smör och grädde.
    3. Blanda mjöl med bakpulver. Sikta ner det i smeten under omrörning.
    4. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, 25-27 cm i diameter. Stick ner äppelklyftorna i smeten.
    5. Grädda i 200 grader ca 25 minuter tills kakan nästan är färdig.
    6. Blanda under tiden glasyren i en kastrull. Värm den tills smeten tjocknat. Ta genast kastrullen från värmen.
    7. Bred glasyren över den knappt färdiga kakan och grädda ytterligare 10 minuter. Låt svalna och lossa försiktigt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben