Gunnis knäckkakor

Serverar: 20 portioner

Tid: 40 minuter

Har inte provat dessa än, med de ska vara riktigt goda!

Ingredienser

  • 175 g smält smör
  • 1 ½ dl havregryn
  • 1 litet ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 75 g smör
  • 4 msk vispgrädde
  • 1-1 ½ msk kakao
  • 1 ½ dl socker
  • 3/4 msk vetemjöl
  • Ca 75 g hackad mandel (ca 1 rågad dl)
  • Instruktioner

    1. Blanda smör och havregryn. Vipsa samman ägg med socker och rör i havregryns- och smörblandningen. Blanda mjöl med bakpulver och rör ner i smeten.
    2. Klicka smeten i alu-folieformar. Grädda kakorna ljusbruna i 175 grader ca 15 min.
    3. Blanda fyllningen i en kastrull och sjud ca 8 min på svag värme under omrörning. Fördela knäcksmeten i formarna och grädda ytterligare 8-10 min tills det bubblar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben