Knaprig ugnskyckling

Serverar: 4 portioner

En enkel ugnskyckling som är mycket knaprig och har en utsökt smak. En rätt som passar utmärkt tillsammans med bakad potatis.

Ingredienser

  • 4 kycklinglår utan skinn, ca 1 kg
  • 2 msk olivolja + olja till formen
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 26 saltade, fettfria kex
  • 6 msk hackad färsk persilja
  • 2 msk sesamfrön
  • 2 tsk paprikapulver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Täck en braspanna eller ugnsfast form med aluminiumfolie och smörj foliet med olja. Ställ åt sidan.
    2. Dela kycklinglåren från lårfiléerna och pensla kycklingdelarna med olja. Salta och peppra.
    3. Smula kexen och blanda dem med persilja, sesamfrön och paprikapulver i en skål. Blanda väl.
    4. Rulla kycklingbitarna i kexblandningen. Se till så att kycklingen täcks av paneringen. Lägg kycklingen i den ugnsfasta formen eller braspannan.
    5. Ställ in kycklingen i ugnen och stek i 20 minuter. Lägg över aluminiumfolie och stek ytterligare ca 20 minuter eller tills kycklingens sky är genomskinlig.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben