Knapriga citronkakor med hasselnötter
Serverar:
45 portioner
Riktigt knapriga och goda är dessa läckerbitar.
Ingredienser
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 dl bikarbonat
2 msk ljus sirap
1 msk vatten
200 g smör
1 tsk rivet citronskal
1 dl hasselnötter
Instruktioner
Blanda vetemjöl, strösocker och bikarbonat. Tillsätt sirap, vatten och tärnat smör. Blanda i blandaren tills det blir en deg.
Tag upp degen på bakbord och knåda in hela hasselnötter och citronskal.
Forma degen till två längder, ca 4 cm i diameter. Vira in i plastfolie och ställ i kylen en timme eller längre.
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär rullarna i ½ cm tjocka skivor med vass kniv. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar. Inte alltför tätt eftersom de flyter ut lite.
Grädda mitt i ugnen 7-9 minuter . Passa noga. Låt svalna innan du flyttar över dem på ett galler för att kallna helt.
Liknande recept
Knapriga dajmkakor
5
2 h
50-60
3
Knaprig thaikyckling
5
1-3
3
Banankaka med choklad och hasselnötter
3.3
1 h
10
2
Citronkakor
4.8
10
7
Knaprig tomatgratäng
3
4
Knapriga olivbollar
4.5
4
4
Kantarellsoppa med hasselnötter
4
Knapriga whiskyrutor
4
30 min
24-48
Scones med saffran, hasselnötter, solros- och linfrön
15 min
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!