Knapriga citronkakor med hasselnötter

Serverar: 45 portioner

Riktigt knapriga och goda är dessa läckerbitar.

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl bikarbonat
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 msk vatten
  • 200 g smör
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 1 dl hasselnötter
  • Instruktioner

    1. Blanda vetemjöl, strösocker och bikarbonat. Tillsätt sirap, vatten och tärnat smör. Blanda i blandaren tills det blir en deg.
    2. Tag upp degen på bakbord och knåda in hela hasselnötter och citronskal.
    3. Forma degen till två längder, ca 4 cm i diameter. Vira in i plastfolie och ställ i kylen en timme eller längre.
    4. Sätt ugnen på 200 grader.
    5. Skär rullarna i ½ cm tjocka skivor med vass kniv. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar. Inte alltför tätt eftersom de flyter ut lite.
    6. Grädda mitt i ugnen 7-9 minuter . Passa noga. Låt svalna innan du flyttar över dem på ett galler för att kallna helt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben