Knapriga hallonrutor

Tid: 1 timme

Kan det bli godare! Kaloririkt och vansinnigt gott. Bör kanske avnjutas i små bitar

Ingredienser

  • 450 g osaltat smör (rumstempererat)
  • 9 ½ dl vetemjöl
  • Smuldegstopping
  • 10 dl vetemjöl
  • 7 dl ljust muscovadosocker
  • 450 g osaltat smör i små bitar(rumstempererat)
  • Fyllning
  • Minst 3 dl av din favorithallonsylt/marmelad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader och gör kakskalet. Blanda ihop mjöl och smör till en degliknande konsistens. Platta ut den i en smord ugnsform (20x30 cm), lägg ett smörpapper över degen och platta till den ordentligt. Grädda botten i ungefär 15 min mitt i ugnen och låt den svalna helt i ca 40 min.
    2. Medan botten svalnar gör du smuldegstoppingen. Blanda ihop mjöl, socker och smör så att det blir grova smulor och ställ dem åt sidan ett tag. Häll sylt/marmelad över botten och och strö sedan toppingen över (använd allt, det blir godast så).
    3. Grädda kakan i 15-18 min och låt den svalna helt innan du sker den i så stora rutor du vill ha och serverar.

    Liknande recept

    4
    40 min
    30
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben