Knapriga vitlöksbröd

Serverar: 10 portioner

Dessa välkryddade baguettebröd sprider en fantastisk doft av vitlök, örter och parmesan. De är jättegoda till sallader och soppor, även till grillat.

Ingredienser

  • 1 baguette , ca 200 g
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk persilja
  • 2 msk färsk eller torkad timjan
  • 2 tsk färsk eller torkad mejram
  • ½ tsk paprikapulver
  • 2 msk riven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader. Dela baguetten på längden.
    2. Pressa vitlöken i en liten skål. Häll över oljan och rör om.
    3. Hacka persilja och örtkryddor. Blanda dem med paprikapulver och parmesanost i en annan skål.
    4. Pensla vitlöksoljan på brödhalvorna och strö sedan över örtblandningen. Lägg brödet i aluminiumfolie och baka 5-7 minuter i övre delen av ugnen. Passa noga så att de inte bränns.
    5. Ta ut bröden och skär dem i bitar. Servera dem varma.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben