Dessa välkryddade baguettebröd sprider en fantastisk doft av vitlök, örter och parmesan. De är jättegoda till sallader och soppor, även till grillat.
Ingredienser
1 baguette , ca 200 g
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 msk persilja
2 msk färsk eller torkad timjan
2 tsk färsk eller torkad mejram
½ tsk paprikapulver
2 msk riven parmesanost
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader. Dela baguetten på längden.
- Pressa vitlöken i en liten skål. Häll över oljan och rör om.
- Hacka persilja och örtkryddor. Blanda dem med paprikapulver och parmesanost i en annan skål.
- Pensla vitlöksoljan på brödhalvorna och strö sedan över örtblandningen. Lägg brödet i aluminiumfolie och baka 5-7 minuter i övre delen av ugnen. Passa noga så att de inte bränns.
- Ta ut bröden och skär dem i bitar. Servera dem varma.
Liknande recept
Kommentarer (0)