Knaprigt knäckebröd

Serverar: 70 portioner

Baka ditt eget knäckebröd! Gjort på vatten, ingen mjölk.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten, 37º
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk honung
  • 3 ½ dl grovt rågmjöl
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • Ev sesamfrön eller vallmofrön
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke.Lös upp jästen i det fingervarma vattnet.
    2. Tillsätt saltet och honungen. Rör ner de tre olika mjölsorterna lite i taget till en smidig deg. Låt jäsa i ca 30 minuter under handduk i rumstemperatur. Sätt ugnen på 200º.
    3. Kavle ut degen tunt och skär i portionsbitar. Prova gärna att kavla fast sesam- eller vallmofrön på degen.
    4. Lägg bitarna på en bakpappersklädd plåt. Grädda i ugnen i ca 10 minuter. Förvaras torrt.
    5. Servera knäckebrödet med smör och något gott pålägg som t.ex. gräslöksost.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    PaulaPudding 17 december 2010

    Jag ökade ugnstiden till 14 minuter då jag tyckte att de blev för mjuka annars. Tack för ett gott recept. :)

    PaulaPudding 26 december 2010

    Det kan ju förvisso vara så att jag inte kavlade dem så tunt första gången. Dessa knäckebröd är helt underbara i smaken ifall man tycker om delikatess knäcket från Gränna. De smakar som en av deras sorter. Tack. :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben