Körsbärskräm

Serverar: 4 portioner

En klassisk kräm som får extra god smak av körsbärsvin. Den bör serveras kall och gärna med en klick vispad grädde.

Ingredienser

  • 500 g urkärnade körsbär
  • 2 1/2 dl Solbacka körsbärsvin
  • 1/2 dl socker
  • Rivet skal av 1 citron
  • 1 liten kanelstång
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 1 msk maizena
  • Till servering
  • Vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Skär de urkärnade körsbären i halvor eller kvartar om de är stora. Blanda dem i en kastrull med vin, socker, citronskal och kanel. Koka upp och låt sjuda under lock ca 5 minuter.
    2. Blanda ut maizenan i citronsaften och rör ned det i den varma krämen. Koka upp krämen under omrörning och häll upp den i en skål att kallna. Ta upp kanelstången.
    3. Servera krämen kall med litet vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben