Körsbärskräm

Serverar: 4 portioner

En klassisk kräm som får extra smak av körsbärsvin.

Ingredienser

  • 500 g urkärnade körsbär
  • 2½ dl solbacka körsbärsvin
  • ½ dl strösocker
  • rivet skal av 1 citron
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • Till servering
  • vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Skär de urkärnade körsbären i halvor eller kvartar om de är stora. Blanda dem i en kastrull med vin, socker, citronskal och kanel. Koka upp och låt sjuda under lock ca 5 minuter.
    2. Blanda ut majsstärkelsen i citronsaften och rör ner det i den varma krämen. Koka upp krämen under omrörning och häll upp den i en skål att kallna. Ta upp kanelstången.
    3. Servera krämen kall med lite vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben