Körsbärspraliner i glas

Serverar: 12 portioner

Körsbär med två sorters chokladmousse serverade i små likörglas eller liknande blir som en chokladbit till kaffet. Glasen bör rymma 4-5 matskedar.

Ingredienser

  • Mörk chokladmousse
  • 1 äggula
  • ½ dl strösocker
  • 1 msk kallt kaffe
  • 100 g mörk choklad
  • 1 dl kesella
  • 2 dl vispgrädde
  • Vit chokladmousse
  • 75 g vit choklad
  • 3/4 dl kesella
  • 1 dl vispgrädde
  • Körsbär
  • 175 g urkärnade körsbär
  • 1 dl Peter Heering kösbärslikör
  • 1 tsk maizena majsstärkelse
  • Instruktioner

    1. Mörk chokladmousse:Vispa äggula och socker ljust och pösigt. Blanda ner kallt kaffe. Smält chokladen i en skål över vattenbad. Rör ner chokladen och där efterkesellan i äggvispet. Vispa grädden och vänd ner den i smeten. Ställ moussen kallt.
    2. Vit chokladmousse: Smält chokladen i en skål över vattenbad. Blanda med kesella. Vispa grädden och vänd ner den. ställ moussen i kylen.
    3. Körsbär: Dela körsbären om de är stora. Blanda dem med körsbärslikör i en kastrull och låt sjuda ca 2 minuter. Rör ut maizena i lite kallt vatten och vispa ner det. Koka upp och låt krämen svalna.
    4. Lägg små klickar körsbärskräm i botten av glasen och sen mörk chokladmousse. Toppa med vit chokladmousse och ställ glasen kallt. Garnera eventuellt med kösbör strax före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben