Körsbärslikör à la Cajsa Warg

Tid: 2 veckor

Detta är Cajsas eget recept från 1755. Mycket gott!

Ingredienser

  • 250 g bigarråer
  • 70 cl konjak
  • Socker efter smak
  • Instruktioner

    1. Krossa bigarråerna med kärnor grovt i mortel och lägg på flaskor. Slå konjaken över. Låt flaskorna stå 5 - 6 dagar och vänd om dem dagligen så att innehållet blandas. Sedan bör de få stå ifred ytterligare 7 - 8 dagar.
    2. När grumlet har sjunkit helt till botten silar du upp vätskan genom kaffefilter i rena flaskor utan att ta med bottensatsen.
    3. Tillsätt socker efter hur söt du vill ha likören. Låt stå ytterligare någon dag tills sockret är helt upplöst.
    4. TIPS: florsocker löses lättare upp än strösocker.
    5. Ge inte bottensatsen till griseknoen - då blir det en tripp till godtemplarlogen. :D

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben