Körsbärsmarmelad med lakrits
Lakrits ger marmeladen en fyllig och spännande smak. Passar bl a till dessertostar.
Ingredienser
1 liter körsbär
½ dl vatten
5 dl syltsocker
½ msk lakritsgranulat eller 6 finkrossade Turkisk peppar
Instruktioner
Kärna ur körsbären och lägg dem i en kastrull med vattnet. Låt koka cirka 10 minuter under omrörning.
Rör i socker och lakrits och koka ytterligare 2-3 minuter. Skumma väl. Häll upp marmeladen i väl rengjorda burkar.
Liknande recept
Tryffel med smak av lakrits
4.7
20
2
Alexandra´s LCHF Hallon & Lakrits geléhallon
4
20 min
50
12
Lakrits och citronsill.
15 min
5-7
Lakrits och citron energibar
1 h
30
Rawfoodbollar med citron och lakrits
20 min
20-25
Caffè Lakrits
1
Creme brûlée med lakrits
3.3
6
6
Vit chokladkladdkaka med lakrits
3.8
8-10
3
Kokoskakor med lakrits
5
30
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!