Körsbärsölkokta päron

Serverar: 4 portioner

Receptet kommer från Stefan Torstenssons kokbok, "med smak av öl".

Ingredienser

  • 3½ dl krieköl
  • 2 dl socker
  • 1 bit kanelstång
  • ½ vaniljstång
  • 4 hårda päron
  • Tillbehör
  • Vaniljglass
  • Rivet apelsinskal
  • Instruktioner

    1. Koka upp öl, socker och kanel i en kastrull. Dela vaniljstången på längden. Skrapa ner kärnorna i vätskan.lägg också ner stången/skalet. Koka upp.
    2. Skala, dela och kärna ur päronen. Lägg ner dem att koka mjuka i lagen. Kyl snabbt med päronen kvar i lagen. Låt stå kallt i minst ett dygn.
    3. Ta upp päronen. koka ihop 2 dl av lagen till halva volymen, c:a 1 dl.
    4. Skär päronhalvorna tvärs över på längden och tryck till dem så att de blir som solfjädrar.
    5. Servering: Lägg upp de skivade päronhalvorna och häll över den simmiga lagen. Placera en kula vaniljglass bredvid. Strö över strimlor av blancherat apelsinskal.
    6. Kommentar: Päronen vinner på att stå och dra några dagar i lagen. De blir då både rödare i färgen och kryddigare i smaken. Päronen kan också serveras ljumma.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben