Körsbärstårta - diabetiker

Serverar: 12 portioner

Ska göra denna till midsommar.

Ingredienser

  • 5 ägg
  • 3 dl Hermesetas Lättströ
  • ½ dl hett vatten
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 4 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • ½ dl Kirsch
  • 2 msk vatten
  • ½ dl Hermesetas Lättströ
  • 4 dl mellangrädde
  • 2 gelatinblad
  • 2 äggvitor
  • 500 g urkärnade körsbär eller andra bär
  • Garnering
  • 15 g chokladskruvar eller grovriven mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175ºC.
    2. Vispa ägg och Hermesetas Lättströ vitt och pösigt. Tillsätt hett vatten. Blanda vetemjöl, potatismjöl, kakao och bakpulver. Sikta mjölblandningen och rör ner den i äggblandningen. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 26 cm i diameter.
    3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.
    4. Låt kakan kallna. Stjälp upp den och dela kakan i 2 bottnar.
    5. Lägg nedersta delen på ett fat. Blanda kirsch, vatten och Hermesetas Lättströ. Fördela blandningen på tårtbottnen.
    6. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Vispa grädden och vänd ned gelatinet.
    7. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i gräddblandningen. Lägg körsbär på bottnen (spar några till garnering).
    8. Fördela 1/3 av gräddblandningen ovanpå körsbären. Lägg på översta tårtbotten och täck hela tårtan med gräddblandningen.
    9. Garnera med choklad och körsbär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben