Kött- och okragryta

Serverar: 4 portioner

Okrafrukten är grön-grågrön, ibland fint hårig, avlång, ca 8 cm lång, med fem längsgående åsar och kallas ibland "Lady´s finger". De omogna, köttiga frukterna används som grönsak i soppor och stuvningar, eller äts råa eller skivade och stekta. Frukterna har köttiga väggar. Man äter hela frukten med frön, men stjälken skärs av. Smaken är mild och angenäm.

Ingredienser

  • 400 g benfritt nötkött
  • 2 gula lökar
  • 4 dl köttbuljong
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 4 tomater
  • 1 liten squash
  • 1 liten aubergine
  • 4-6 okra
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i 1 cm stora tärningar. Skala och skiva löken. Koka upp buljongen i en stor gryta eller kastrull. Lägg i köttet och hälften av löken. Koka, under lock, ca 30 minuter.
    2. Skålla, skala och hacka tomaterna. Skär squash, aubergine och okra i centimeter stora bitar. Lägg ner grönsakerna och resten av löken i grytan och koka ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    3. Servera till ris och grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben