Kött- och potatisgulasch

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar 15 minuter

Mycket god Soppa som värmer i vinterkylan!

Ingredienser

  • 2 msk matolja
  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor (krossade)
  • 750 g grytbitar (nöt)
  • 3 msk paprika
  • 400 g krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 stor röd paprika (hackad)
  • 175 g champinjoner (skivade)
  • 600 ml köttbuljong
  • 500 g potatis (skurna i tjocka bitar)
  • 1 msk majs redning
  • Salt
  • Peppar
  • Garnityr
  • Matlagningsyoghurt
  • Paprikapulver
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Stek löken och vitlöken i oljan på medium värme tills löken blir mjuk.
    2. Lägg i grytbitarna och stek på hög värme tills dom är bruna. (ca 3 min)
    3. Sänk värmen och rör i paprika-pulvret, tomaterna, tomatpurén, paprikabitarna och champinjonerna. Rör om konstant i ca 2 minuter.
    4. Häll i buljongen, höj värmen och rör om tills det börjar koka. Sänk sedan värmen och låt soppan puttra i 1 timma och 30 min.
    5. Lägg i potatisbitarna och låt soppan koka i 20-30 minuter.
    6. Blanda redningen med lite vatten och häll i grytan. låt soppan koka några minuter tills den har tjocknat något.
    7. Smaka av med salt och peppar.
    8. Servera med matlagnings-yoghurt, persilja och ett gott bröd.
    9. Man kan även blanda i lite chilipulver om man vill att soppan skall vara lite extra stark.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben