Kött- och potatismoslåda
Serverar:
4 portioner
Tid:
1 timme 15 minuter
Enkel och god vardagsmat.
Ingredienser
8 medelstora potatisar
50 g smör
Salt
Peppar
½ tsk muskotnöt
5 dl mjölk
400 g malet kött
1 stor lök
Vitlökspulver
Citronpeppar
Instruktioner
Skala potatisen, skär den i mindre bitar och koka den mjuk i vatten.
När potatisen är mjuk, häll bort vattnet och låt potatisarna ge bort överloppsvatten en stund. De skall alltså få ånga fritt.
Vispa i smör, salt, peppar, muskotnöt och lite mjölk i taget. Observera att det behövs mera eller mindre mjölk beroende på potatisarnas konsistens.
Hacka löken och stek den med malet kött i en medelvarm stekpanna. Smaksätt med salt, citronpeppar och vitlökspulver.
Varva moset och malet kött i en ungsäker panna. Om man vill kan man sätta lite riven ost överst för extra smak.
Stek i en 200 graders ugn 40-45 minuter, så lådan fått en fin brun färg.
PS. för extra fin smak kan man byta ut hälften av mjölken mot vispgrädde.
Liknande recept
Kött- och zucchinigryta
4
Kött- och ostsås
5
2-3
1
Ugnsgratinerad kött- och champinjongryta med stekta potatisar och morötter
45 min
4
Kryddig köttgryta
5
4
1
Irenes ugnskyckling
4.6
45 min
4
18
Fylld fläskfilé
40 min
4
Tacogratäng med nachos
4.8
2
1
Fluffigt kryddsmör
10
Len kycklinggryta med sting
30 min
2-4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!