Sugen på tryffel och parmesan? Eller kryddpeppar och dijonsenap?
Ingredienser
800 g nötfärs
1 liten rödlök
1 dl vispgrädde
1½ ägg
Smör
Salt
Nymalen svartpeppar
Berits julsmak
2 krm kryddpeppar
1 msk dijonsenap
2 msk finhackad persilja
Marias italienska smak
15 g torkad, blötlagd svamp (t.ex. kantareller eller karljohanssvamp)
50 g parmesan
Några droppar tryffelolja
Instruktioner
- På buffébordet räcker det till 8-10 personer.
- Skala och finhacka löken. Blanda färsen med lök, grädde, ägg, 1½ tsk salt och 1 krm peppar.
- Dela färsen i 2 delar. Krydda den ena delen med Berits julsmak. Forma till köttbullar.
- Finhacka den blötlagda svampen. Riv osten. Blanda detta samt några droppar tryffelolja med den återstående färsen. Forma till köttbullar.
- Bryn köttbullarna i smör i en stekpanna. Minska värmen och efterstek 5-7 minuter.
Strö över lite persilja på Berits och parmesan på Marias köttbullar.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Potatisgratäng
Potatis är basen i många av våra mest svenska rätter. Trots att potati...
Svensk matkultur
Idag är matkulturen i Sverige en blandning av vår historia och influen...
Den användbara köttfärsen
Köttfärs är en användbar grundprodukt, speciellt i vardagslag. Men det...