Köttbullar på två sätt

Serverar: 8-10 portioner

Sugen på tryffel och parmesan? Eller kryddpeppar och dijonsenap?

Ingredienser

  • 800 g nötfärs
  • 1 liten rödlök
  • 1 dl vispgrädde
  • 1½ ägg
  • Smör
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Berits julsmak
  • 2 krm kryddpeppar
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk finhackad persilja
  • Marias italienska smak
  • 15 g torkad, blötlagd svamp (t.ex. kantareller eller karljohanssvamp)
  • 50 g parmesan
  • Några droppar tryffelolja
  • Instruktioner

    1. På buffébordet räcker det till 8-10 personer.
    2. Skala och finhacka löken. Blanda färsen med lök, grädde, ägg, 1½ tsk salt och 1 krm peppar.
    3. Dela färsen i 2 delar. Krydda den ena delen med Berits julsmak. Forma till köttbullar.
    4. Finhacka den blötlagda svampen. Riv osten. Blanda detta samt några droppar tryffelolja med den återstående färsen. Forma till köttbullar.
    5. Bryn köttbullarna i smör i en stekpanna. Minska värmen och efterstek 5-7 minuter. Strö över lite persilja på Berits och parmesan på Marias köttbullar.

    Liknande recept

    4.5
    10-16
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Potatisgratäng
    Potatis är basen i många av våra mest svenska rätter. Trots att potati...

    Svensk matkultur
    Idag är matkulturen i Sverige en blandning av vår historia och influen...

    Den användbara köttfärsen
    Köttfärs är en användbar grundprodukt, speciellt i vardagslag. Men det...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben