Köttfärs- och fetaostpaj

Serverar: 5 portioner

Tid: 1 timme

Gott att äta en fredagskväll med vänner eller med familjen!!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl mjöl
  • 100 g smör eller margarin
  • 3 msk vatten
  • Fyllning
  • 1 pkt bacon
  • 1 gul lök
  • 400 g blandfärs
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1 1/2 dl grädde
  • 3 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 100 g fetaost
  • 2 dl riven ost
  • 1 aubergine
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop pajdegen. tryck ut eller kavla ut degen i en rund pajform. Förgrädda pajskalet i 10 min i mitten av ugnen.
    2. Strimla baconet, skala och hacka löken. Fräs baconet och låt det rinna av sedan på hushållspapper. Stek färsen och löken i matfettet. Pressa över vitlöken, tillsätt baconet och smaka av med salt och peppar. Låt svalna av.
    3. Blanda mjölk, grädde, ägg och kryddor i en skål. Smula nerr fetaosten och blanda till sist i den rivna osten och köttfärsen. Häll blandningen i pajskalet, skär auberginen i skivor och placera dem i pajformen. Grädda mitt i ugnen 20-30 minuter i 225 grader tills fyllningen har stelnat.
    4. Om man inte tycker om aubergin så går det bra med skivade tomater i stället.
    5. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben