Köttfärs- och potatisgratäng

Serverar: 4 portioner

En värmande kött och potatisrätt som gjord för söndagsmiddagar under vinterhalvåret.

Ingredienser

  • 1 msk smör
  • 1 gul lök
  • 0,5 kg nötfärs
  • 2 msk vetemjöl
  • 400 g krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • o,5 -1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1-1,5 tsk salt
  • 1 krm riven muskot
  • 2 dl vitt vin
  • 0,6 kg potatis
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Hacka löken och bryn i smöret i en stor stekgryta. Lägg i köttfärsen och mosa sönder den. Bryn. Strö över mjölet, tillsätt tomater och kryddor. Häll i det vita vinet och låt allt koka i 10 minuter på svag värme.
    2. Sätt ugnen på 200 grader. Skala potatis och skär i tunna skivor. Smörj en ungssäker form. Varva potatis och köttfärs. Avsluta med köttförs. Salta.
    3. Blanda grädde med den rivna osten och häll över. Grädda ungefär 50 minuter mitt i ugnen. Servera med en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben