Köttfärs och tacopaj

Smalrecept till minipris

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 50 g margarin
  • 2.5 dl vetemjöl eller ev glutenfri mjölmix
  • 100 g kokt kall potatis
  • 0.5 dl vatten
  • Fyllning
  • 75 g gul lök i fina bitar
  • 400 g mager nötfärs
  • 1 msk margarin
  • 1.5 dl salsa (på burk)
  • 2 tsk mexikansk kryddblandning
  • 2 dl majskorn
  • 2 dl mini fraiche
  • Apelsinkokta morötter
  • 400 g morötter
  • 0.5 dl koncentrerad apelsinjuice
  • 0.5 dl vatten
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Pajdegen: Kör margarin, vetemjöl och potatis i en matberedare. Tillsätt vattnet och kör degen i ytterligare någon sekund. Tryck ut degen i en smord pajform. Se till så att degen är ända upp på kanten. Låt pajskalet vila kallt i 30 minuter. Grädda pajskalet i 225 grader i 10 minuter.
    2. Fyllningen: Stek under tiden lök och köttfärs i margarin i en stekpanna. Rör ner salsa, mexikansk kryddblandning och majskorn. Låt blandningen koka ihop i några minuter. Fyll pajskalet med köttfärsröran. Bred på minifraiche. Grädda pajen i ytterligare 15-20 minuter.
    3. Koka morötter och lök knappt mjuka i apelsinjuice och vatten. Salta.

    Liknande recept

    4.6
    30 min
    4
    12
    4.3
    30 min
    4-6
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tacopaj
    Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben