Köttfärsbiffar med grönsakspuré

Serverar: 4 portioner

Saftiga köttfärsbiffar med riven morot och grönsakspuré av broccoli, morot och potatis. Nyttigt och supergott!

Ingredienser

  • Köttfärsbiffar
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 400 g nötfärs
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Chilikrydda eller grillkrydda
  • ½ dl lätt crème fraiche
  • 2 msk smör till stekning
  • Grönsakspuré
  • 3-4 potatisar
  • 1 broccolibukett
  • 1 morot
  • ½ dl lätt crème fraiche
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala potatis och morötter, skär i mindre bitar. Dela broccolin i buketter. Koka tills de blir mjuka, cirka 10 minuter. Häll inte av allt vatten utan spara lite att mixa med. Mixa grönsakerna med mixerstav. Rör ner crème fraiche och tillsätt salt och peppar.
    2. Skala och finhacka löken. Skala och grovriv morötterna. Blanda färsen med lök, morot, salt, peppar, chilli/grillkrydda och crème fraiche. Forma ca 10 biffar. Stek dem i smör i en stekpanna, 5 minuter på varje sida.
    3. Servera biffarna med grönsakspuré och lingonsylt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben