Köttfärsbiffar med kapris och ratatouille

Serverar: 4 portioner

Den här goda varianten av ratatouille får smak av timjan och saffran. 363 kalorier per portion

Ingredienser

  • 1 liten skiva lantbröd
  • ½ dl vatten
  • 400 g bland- eller lammfärs
  • 1 ägg
  • ½ dl kapris
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk smör
  • Ratatoille
  • 2 paprikor
  • 150 g champinjoner
  • 1 rödlök
  • 1 fänkål
  • 1 msk smör
  • 250 g körsbärstomater
  • ½ paket saffran, 0,25 g
  • ½ tsk timjan
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skölj och skär paprikan i bitar. Ansa och halvera champinjonerna. Skala och skiva rödlöken. Ansa och skär bort rotstocken på fänkålen, skiva den. Fräs grönsakerna i smöret i en stekgryta, tillsätt tomater, saffran och timjan. Salta och peppra. Låt puttra 10 minuter.
    2. Låt brödet dra i vattnet någon minut. Tillsätt blandfärs, ägg, kapris, salt och peppar. Rör snabbt ihop till en smet och forma 8 eller 12 biffar. Stek biffarna i smöret i en stor stekpanna. Servera med ratatouillen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben