Köttfärsbiffar med senapsröra

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Med denna läckra senapsröra gör du biffarna riktigt festliga. En rätt som passar både vuxna och barn.

Ingredienser

  • 400 - 500 g nötfärs
  • 1 msk smör eller margarin
  • Salt
  • Peppar
  • Senapsröra
  • 1/2 liten purjolök
  • 3 msk smör eller margarin
  • 3 msk senap
  • 1 dl hackad ättiksgurka
  • ev 2 - 3 msk hackad kapris
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl kaffegrädde
  • Garnering
  • Salladsblad
  • Citronskivor
  • Tomater
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Forma färsen till 4 biffar. Hetta upp matfettet i en stekpanna och stek biffarna på medelvärme tills de fått fin färg och är genomstekta. Salta och peppra efter stekningen. Lägg över biffarna på ett fat och håll dem varma.
    2. Senapsröra: Ansa och skiva purjolöken. Hetta upp matfettet i en stekpanna, lägg i purjolöken och fräs den några minuter. Rör ned senap, ättiksgurka, ev kapris, persilja och grädde och låt röran bli riktigt varm.
    3. Lägg upp biffarna på salladsblad. Garnera med citronskivor, tomater och persilja och bjud senapsröran till biffarna. Kokt eller råstekt potatis och smörstekta champinjoner är mycket gott till den här rätten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben