Köttfärsbiffar med ugnsbakade grönsaker

Serverar: 4 portioner

Ett recept från allt om mat. Vardagsmat med medelhavssmak. Köttfärsbiffarna steks medan grönsakerna ugnsbakas.

Ingredienser

  • Ugnsbakade grönsaker
  • 6 potatisar
  • 2 rödlökar
  • 2 morötter
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 3 plommontomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl svarta oliver
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 knippe basilika, färsk
  • Biff
  • 100 g fetaost m.soltorkade tomater
  • 3 tomater
  • 500 g nötfärs
  • 1 paket gräslök, fryst
  • 1 ägg
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 5 torkade tomater, hackade
  • 2 msk basilika, hackad färsk
  • 1 msk smör, till stekning
  • Garnering
  • 1 knippe basilika
  • Instruktioner

    1. Vardagsmat med medelhavssmak. Köttfärsbiffarna steks medan grönsakerna ugnsbakas.
    2. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär potatis, rödlök och morot i klyftor eller stavar. Klyfta tomaterna. Häll olja i en ugnssäker form, rör runt potatis, rödlök, morot, vitlök och tomater. Tillsätt salt och peppar. Stek mitt i ugnen ca 25 min. Tillsätt oliverna och sesamfrön de sista 5 minuterna.
    3. Tärna fetaosten. Blanda färs, gräslök, ägg, salt, peppar, tomathack, basilika och fetaost. Forma till små biffar.
    4. Stek biffarna i smör ca 2 min på varje sida. Klipp basilika över grönsakerna och servera dem tillsammans med de nystekta biffarna.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (3)

    PaulaPudding 9 maj 2010

    Dessa biffar var mycket goda. Jag älskar soltorkade tomater och de fick mycket smak av detta.

    halen6966 9 juni 2010

    Kul att Ni tyckte det var gott! Mvh Helén

    systeryster 26 februari 2012

    Rätten fick klart godkännt av familjen, och det är inte så lätt att uppnå.jag tyckte det blev jättegott.Efterstekte biffarna som jag gjorde stora och "bulliga" i ugnen en stund.Blev saftiga och goda.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben