Köttfärsfylld squash

Serverar: 4 portioner

Gott i squashtider.

Ingredienser

  • 2 squash, medelstora
  • Olja
  • Fyllning
  • 400 g köttfärs
  • Matfett till stekning
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 squash, hackat fruktkött
  • Salt
  • Peppar
  • ½-1 dl vatten, buljong eller vin
  • ½ dl chilisås
  • ½ dl hackad persilja
  • Oliver, delade
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Ugnstemperatur 200º
    2. Dela squashen på längden. Gröp ur kärnor och det mesta av fruktköttet med en sked. Hacka fruktköttet. Pensla squashhalvorna på insidan med lite olja, lägg dem i en ugnsform och låt stå i ugnen ca 15 minuter.
    3. Hetta upp matfett i en stekpanna och stek köttfärsen grynig. Låt sedan lök, vitlök och fruktkött fräsa med. Krydda, späd och rör ner chilisås, persilja och kanske några oliver. Tag ut squashen ur ugnen och öka värmen. Fördela fyllningen i halvorna och strö över osten. Gratinera i övre delen av ugnen, 10-15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben