Köttfärsfyllda tortillas

Serverar: 4 portioner

Texmex går hem hos både stora och små

Ingredienser

  • 300 gr köttfärs
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • Smör
  • 1 burk krossade tomater, ca 400 g
  • 1 dl Kelda mellangrädde
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 msk torkad basilika eller 2 msk färsk hackad
  • 1/2 tsk salt
  • 4 stora eller 8 små mjuka tortillas
  • 2 dl Arla Köket riven ost gratäng
  • Instruktioner

    Sättt ugnen på 250 grader. Skala och hacka löken. Skala och riv morötterna grovt. Fräs löken i smör i en stekpanna. Smula i färsen och låt den få färg. Tillsätt morötter, tomatkross, grädde, smulad buljongtärning och basilika. Låt såsen koka ihop till en röra i ca 5 min. Smaka av med salt. Fördela röran på tortillas och rulla ihop. Lägg dem på ett ugnssäkert fat och strö över osten. Gratinera i mitten av ugnen 8 - 10 min. Servera med sallad och en mild eller het salsasås.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    bibibo 26 januari 2010

    ja de va gott !!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben