Köttfärsfyllt franskbröd

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Gott som kvällsmat

Ingredienser

  • 1 finhackad gul lök
  • 2 msk smör eller margarin
  • 300 g köttfärs
  • Ev 200 gr skivade champinjoner
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk curry
  • 1 msk mjöl
  • 2 dl vatten
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 dl vispgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • Olja eller magarin
  • 1 långfranska eller baguett
  • Instruktioner

    1. Fräs löken, smula i köttfärsen och bryn det. Tillsätt svampen och vitlöken och låt det hela puttra tillsammans några minuter.
    2. Dofta över curry och mjölet, rör om och späd med vatten och soja.
    3. Röran får puttra tills det mesta av vätskan har försvunnit.
    4. Häll då på grädden och koka tills allt är en torr röra. Smaka av med salt och peppar.
    5. Skär ett lock på brödet och gröp ur det mesta av innanmätet.
    6. Pensla brödet inuti med oljan och rösta brödet lätt i ugnen.
    7. Fyll brödet med köttröran strax innan serveringen.
    8. Servera gärna en sallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben