Köttfärsgratäng express

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

När man tröttnat på pastan till köttfärsåsen och är många.

Ingredienser

  • Ca 800 g blandfärs
  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • Ca 600g krossade tomater
  • 1 tsk oregano
  • 1 msk köttfond
  • ½ dl madeira
  • 2 ½ dl matgrädde
  • 3 dl riven ost
  • Salt
  • Peppar
  • 2 kilo halvfabrikats potatisgratäng, helst ej fryst
  • Instruktioner

    1. Börja med att hacka och fräsa löken. Lägg det i en stor gryta. Fräs blandfärsen och krydda den med salt och peppar häll det sedan i den stora grytan. Pressa ner vitlöken och tillsätt sedan de krossade tomaterna, oreganon, köttfonden, madeiran och matgrädden. Koka upp grytan i ca 5-10 min.
    2. Lägg hälften av gratängen i en riktigt stor form. Bred ut köttfärssåsen på gratängen, lägg sedan ut andra hälften av gratängen på den. Strö över osten och gratinera i ugnen enligt anvisningarna på gratängen där du lägger till ca 5 min på tiden i ugnen. Servera med din favorit sallad.
    3. Dina vänner/familj kommer att gå mycket mätta och belåtna från bordet.
    4. God spis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben