Köttfärsgratäng med fetaost, sardeller, tomat och oliver

Serverar: 4 portioner

Saftig och smakrik köttfärslåda i ugn.

Ingredienser

  • 10 st potatisar
  • Olja
  • 500 g köttfärs
  • 1 stor hackad gul lök
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 3-4 soltorkade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • ½ msk paprikapulver
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 tsk sambal oelek
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 burk sardeller i tomatsås (kan uteslutas)
  • Fetaost i kuber
  • Svarta kärnfria oliver
  • 3 dl grädde
  • 3 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Köttfärs: Fräs köttfärs i olja i en gryta. Tillsätt lök, hackad vitlök och paprikapulver och fräs med. Tillsätt tomater, puré, buljong och kryddor. Lägg på lock och låt småputtra i ca 20 minuter. Häll ev på en dl vatten.
    2. Potatis: Skala och skiva potatisarna i knappt ½ cm tjocka skivor. Förkoka dem i lättsaltat vatten i ca 6-8 minuter.
    3. Lägg hälften av potatisarna i en smord form. Häll över köttfärsen och en handfull fetaost, oliver och ev sardeller som du delat i bitar. Häll även i tomatsåsen. Lägg resterande potatis överst. Strö riven ost över och häll på grädden.
    4. Gratinera i ugn 200º ca 25-30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben