Köttfärsgratäng med fina rotfrukter
Enkelt att göra, själv brukar jag utesluta rotsellerin, men smaken är ju som ...
Ingredienser
3 gula lökar
2 msk smör eller margarin
500 g blandfärs
Valfri krydda
2 palsternackor
1/2 rotselleri
2 morrötter
6 - 7 potatisar
3 dl tjock grädde
1 1/2 tsk salt
Några stänk tabasco
Ev 1 - 2 dl grönsaksbuljong
Instruktioner
- Ställ ugnen på 225 grader.
- Skala löken och hacka den grovt.
Smält matfett i en stekpanna, tillsätt lök och sedan färsen.
Fräs allt under några minuter över stark värme så att löken tar lite färg och köttet blir lätt brynt. Krydda med valfri krydda.
- Skala palsternackor, selleri, morötter och potatis och skär allt i smala strimlor. Fördela hälften i en gratängform, täck med köttröran och lägg på resten av rotfrukterna.
- Blanda tjock grädde, salt och några droppar tabasco och häll blandningen över rotfrukterna.
Tillsätt ev buljong så att vätskan når upp till det översta lagret av rotfrukter.
- Grädde i 225 grader, nedre falsen, ca 35 minuter, tills allt är mjukt och ytan fått fin färg.
Servera omedelbart.
Liknande recept
Kommentarer (0)