Köttfärsgryta med chili

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Min favoritböna är kidneybönan, därför passar denna variant av chili mig perfekt.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 2 msk margarin
  • 400 g nötfärs
  • 1 tsk salt
  • 1-2 tsk chilipulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk koriander
  • 1 dl rött vin, tex matlagningsvin
  • 1 msk worcestershiresås
  • 1 burk (ca 400 g) krossade tomater
  • 1 burk (ca 400 g) kidneybönor
  • Instruktioner

    1. Skala och grovhacka löken. Skala och pressa vitlöken. Dela, kärna ur och hacka paprikan.
    2. Fräs lök och paprika i margarin eller olja under omrörning i en gryta. Ta upp det frästa. Lägg lite mer fett i grytan och lägg i och bryn färsen med salt, chilipulver, kummin och koriander under omrörning. Tillsätt vin, worcestershiresås, tomater och de frästa grönsakerna. Koka upp de frästa grönsakerna. Koka upp och låt sjuda ca 15 minuter.
    3. Skölj bönorna och låt alltsammans sjuda ytterligare 5-10 minter, med locket på glänt om det verkar vara för mycket vätska.
    4. Servera med ris eller en bit bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben