Köttfärsgryta med orientaliska smaker

Serverar: 4 portioner

Bjud smaklökarna på en resa och laga en köttfärsgryta med smak från fjärran länder. Den är rik på både färger och dofter.

Ingredienser

  • 400 g nötfärs eller blandfärs
  • 3 stjälkar blekselleri
  • 1 zucchini ca 300 g
  • 1 röd paprika
  • ½ burk böngroddar à 400 g
  • Olja
  • ½ tsk salt
  • 1 kryddmått svartpeppar
  • Soja
  • ½ tsk mald ingefära
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • Rivet skal och saft av ½ citron
  • 1-2 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Skölj och strimla selleri, zucchini och paprika. Låt böngroddarna rinna av.
    2. Bryn färsen i olja i en stekpanna. Lägg över i en gryta.
    3. Fräs grönsakerna och lägg över dem i grytan.
    4. Krydda med salt, peppar, soja, ingefära, vitlök och citron. Späd med vattnet och låt grytan koka några minuter.
    5. Servera med råris. Chutney för den som söker orientalisk hetta.
    6. Grönsakerna ska koka precis så länge att de har sin spänst kvar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben