Köttfärsgryta med pepparrot

Serverar: 4 portioner

Suveränt god allt i ett gryta som går lika bra att laga på köttrester eller korv.

Ingredienser

  • 400 g köttfärs
  • 3 gula lökar
  • 1 dl buljong (tärning)
  • 0.75 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 10-12 kokta potatisar
  • 2 msk riven pepparrot
  • 1½ dl riven ost
  • 50-100 g bacon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala löken och hacka 2 utav dem. Fräs de hackade lökarna i lite fett. Öka värmen och bryn köttfärsen under omrörning. Tillsätt buljong, salt och peppar. Låt det koka ett par minuter.
    2. Skala potatisen och skär i skivor. Varva potatis, riven pepparrot och köttfärs i en ugnssäker form med potatis underst och överst.
    3. Skala och skiva den tredje löken och fördela den, osten och baconet klippt i bitar över potatisen. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Servera med sallad och extra pepparrot.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    pihal 3 april 2012

    Det är jättegott att byta ut 1 lök mot 1 färsk tomat skuren i skivor och lägga den på det översta potatislagret, följ i övrigt receptet.

    Birgit Pettersson 5 maj 2020

    I receptet står det att potatisen skall vara kokta. Men i beskrivningen står det skala och skär potatisen skivor och sen skall man varva. Är det så att potatisen inte skall vara kokt?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben