Köttfärslimpa med morot

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En annorlunda köttfärslimpa som både barn och vuxna gillar

Ingredienser

  • 400 g blandfärs
  • 2 morötter
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl crème fraiche
  • 1/2 dl mjölk
  • 1-2 msk dijonsenap
  • 1 tsk basilika
  • 1/2 tsk lökpulver
  • 1 äpple
  • 1 paket bacon
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och riv morötterna. Blanda havregryn, crème fraiche, mjölk, dijonsenap, basilika, lökpulver, salt och vitpeppar i en bunke.
    2. Tillsätt färsen och morötterna. Blanda väl. Häll smeten i en smord form.
    3. Skala och skär äpplet i bitar. Stick ner äppel bitar i smeten. Jämna till ytan med en träslev. Skär baconet i cm stora bitar och täck med dem.
    4. Sätt in i ugnen i 30 minuter. Severa potatis med lingon, saltgurka och brunsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben