En annorlunda köttfärslimpa som både barn och vuxna gillar
Ingredienser
400 g blandfärs
2 morötter
1 dl havregryn
1 dl crème fraiche
1/2 dl mjölk
1-2 msk dijonsenap
1 tsk basilika
1/2 tsk lökpulver
1 äpple
1 paket bacon
Salt
Vitpeppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och riv morötterna. Blanda havregryn, crème fraiche, mjölk, dijonsenap, basilika, lökpulver, salt och vitpeppar i en bunke.
Tillsätt färsen och morötterna. Blanda väl. Häll smeten i en smord form.
Skala och skär äpplet i bitar. Stick ner äppel bitar i smeten. Jämna till ytan med en träslev. Skär baconet i cm stora bitar och täck med dem.
Sätt in i ugnen i 30 minuter. Severa potatis med lingon, saltgurka och brunsås.