Köttfärslimpa med vitlök och örter

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 45 minuter

En enkel och saftig köttfärslimpa med som garanterat går hem hos både stora och små!

Ingredienser

  • 500 g blandfärs
  • 1 dl créme fraiche
  • 1 msk torkad basilika
  • 1 msk torkad dragon
  • 1 msk torkad persilja
  • 2 krm timjan
  • 1 krm vitlökspulver eller en riven vitlöksklyfta
  • 3 msk ströbröd
  • 2 msk rödvin
  • 1 gul lök
  • 2 dl köttbuljong (tärning i vatten)
  • Instruktioner

    1. Koka upp buljongen (ca ½ liter vatten och en köttbuljongtärning) Blanda blandfärs, créme fraiche, torkade örter, ströbröd, rödvin och vitlök med gaffel till en smet som går att forma till en limpa. Smöra en bakform och lägg färslimpan i mitten. Dela löken i fyra delar och lägg i varje hörn på formen. Häll över buljong och ställ in i ugnen på 175 grader i ca 35-40 minuter.
    2. Servera med kokt potatis, gräddsås och kokta grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben