Köttfärslimpa utan ägg med ost och bacon

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Mycket god och enkel att göra. Baconet gör att den blir väldigt saftig. Den smälta osten i är en god brytning

Ingredienser

  • 600 gr köttfärs
  • 1 pkt bacon
  • 2 dl ströbröd
  • Ca 1½-2 dl mjölk
  • Ost
  • Salt
  • Peppar
  • Aromat
  • Instruktioner

    1. Blanda ströbröd kryddor och mjölken (man får pröva sig fram lite med mängden ska vara lite fastare än när man tillsätter ägg i smeten). När ströbrödet svällt, blanda i köttfärsten. Lägg den sedan i en ugnsfast form och forma den till en limpa. Gör en fåra i mitten och lägg i rullade ostskivor, ganska så kompakt. Täck över ordentligt med färsen. Tag sedan baconen och lägg den över så att det täcker hela limpan. Klart.
    2. In i ugnen i 200 gr i ca 45 min.
    3. Tips! Skyn som blir passar utmärkt till att göra sås av.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben