Köttfärsomelett i ugn

Supergott! Nyttigt och lättlagat! En ny favorit bland GI-recepten :-)

Ingredienser

  • Fyllning
  • 500 g nötfärs
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 lök
  • 2 tsk chili sweet - Kockens krydda
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 dl tomatpuré
  • 1/2 dl chilisås
  • 3 msk vatten
  • 1 msk provencalska örter
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm cayennepeppar
  • Botten
  • 2 msk smör
  • 4 ägg
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk oregano
  • 1/2 tsk salt
  • Täcke
  • 2 dl riven ost
  • 1 dl grädde
  • ½ dl crème fraiche
  • 1/2 tsk salt
  • 10 cocktailtomater
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Hacka lök och vitlök och bryn i stekpanna. Tillsätt köttfärsen och bryn tills den är genomstekt. Krydda. Häll i vattnet, tomatpurén, buljongtärningen och frysta örter och låt puttra tills vätskan kokat bort.
    3. Vispa äggen med grädde, oregano och salt och häll i en smörad gratängform. Grädda i ugnen i cirka 8-10 min. Ta ut och lägg på fyllningen. Höj värmen till 225.
    4. Fördela köttfärsen i formen. Blanda grädde, crème fraiche, ost och salt. i en separat bunke och häll smeten över köttfärsen. Fördela skivade cocktailtomater över omeletten. Grädda ca 10 minuter eller tills osten smält och den fått lite färg.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1
    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (4)

    beca 7 mars 2013

    Låter kanongott. Detta ska jag testa ikväll. Mvh

    jannie37 5 september 2013

    En hilsen fra danmark-den opskrift skal vi prøve iaften.. jannie Köttfärsomelett i ugn

    eva23 24 maj 2014

    Det här va gott, ska lagas fler gånger!

    Lotta 6 februari 2018

    Supergod!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben