Köttfärsoppa och spenatfyllt bröd

Serverar: 4 portioner

Gott med en värmande soppa i höstrusket. Extra sting blir det om du bryter ner bitar av spaghetti eller bandpasta.

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • ½ dl tomatpuré
  • ¾ tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk basilika
  • 14 dl köttbuljong
  • 100 g små pastabitar
  • 200 g squash
  • 2 paprikor, olika färger
  • 1 msk olja
  • Några basilikablad
  • Bröd
  • 1 baguette
  • 2 vitlöksklyftor
  • 100 g smör
  • 2 dl färska spenatblad eller 1 dl hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp smöret i en kastrull. Stek all lök med färsen under omröring tills färsen fått fin färg.
    3. Tillsätt tomatpuré, salt, peppar, basilika och buljong. Koka upp. Lägg i pasta och låt småkoka tills pastan är mjuk, ca 10 minuter.
    4. Skär squash och paprikor i småbitar. Stek dem mjuka i olja och lägg dem i soppan. Garnera med basilika.
    5. Bröd: Skala vitlöken och mixa den med smör och spenat. Smaka av med salt. Gör små snitt i brödet och klicka i smörblandningen. Rulla in i aluminiumfolie och låt ligga i ugnen tills brödet är genomvarmt, ca 15 minuter.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    4.8
    1 h
    2
    10
    4.6
    1 h 15 min
    2
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben