Köttfärspaj á la LeLi

Serverar: 5-7 portioner

Tid: 1 timme

Min mamma bjuder ofta på denna rätt och man kan inte annat än älska den!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 150 g margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 400 g köttfärs
  • 1 purjolök
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • 2 dl ketchup
  • ½ buljongtärning
  • 1 ½ dl vatten
  • 1 tsk curry
  • 2 dl riven ost
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Ugn: 200º.
    2. Pajskal: (1½ sats för normalstor långpanna). Kör margarin, vetemjöl och vatten i matberedare. Tryck ut i en form och nacka hål med gaffel. Förgrädda i 10 minuter.
    3. Fyllning: (1½ sats om du valt långpanna) Stek köttfärsen. Rör ner purjolök, vitlöksklyftor, ketchup, buljontärning, vatten och curry. Låt koka ihop ett tag. Häll sedan över det förgräddade pajskalet.
    4. Vispa ägg, mjölk och riven ost. Häll detta över fyllningen och stoppa sedan formen i ugn 30 minuter.
    5. OBS!! Servera tillsammans med grönsallad. Det gör sig så bra till pajen.

    Liknande recept

    3.8
    1 h 30 min
    10-12
    2

    Kommentarer (1)

    madyone 30 augusti 2012

    Den var god, MEN på took för mycket ketschup för min smak. Hade räckt med 1 dl, eller lite mindre.. Men gott var det:)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben