Köttfärspaj med chorizo

Serverar: 4-6 portioner

Matig paj som passar till middag för hela familjen

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 1 krm salt
  • 1-2 msk iskallt vatten
  • Fyllning
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 paprika, hackad
  • 300 g köttfärs
  • 1 chorizokorv
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk torkad timjan
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 ägg
  • 2 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Arbeta ihop mjöl, smör och salt till en smulig deg. Späd med vattnet tills degen är smidig. Tryck ut degen i en lättsmord pajform. Förgrädda ca 10 minuter tills pajskalet fått fin färg.
    3. Sätt ugnen på 200 grader Fräs lök, vitlök och paprika utan att det bränns. Tillsätt köttfärsen och låt den bryna med. Skiva korven tunt och lägg i mot slutet. Rör i tomatpurén och krydda.
    4. Lägg röran i pajskalet. Vispa ihop ägg och mjölk och häll över. Grädda ca 15 minuter.

    Liknande recept

    3.8
    1 h 30 min
    10-12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben