Köttfärspaj med färskost

Serverar: 6 portioner

Snabb, enkel och god

Ingredienser

  • 500-600 g nötfärs
  • 6 hackade stora champinjoner
  • 2 grovrivna morötter
  • 2 msk kalvfond
  • 100 g vitlöksfärskost
  • 2 dl creme fraiche
  • Salt
  • Peppar
  • 2 tomater i tunna skivor
  • 1-2 dl riven ost
  • 1 förpackning färdig pajdeg exempelvis Maizenas
  • Instruktioner

    1. Börja med att steka nötfärsen så att den blir smulig. Tillsätt champinjonhacket och morötterna och stek till all vätska har försvunnit. Häll i fond, färskost och creme fraiche och koka ihop några minuter. Krydda med salt och peppar.
    2. Blanda till pajdegen enligt anvisningar på förpackningen (eller gör en egen pajdeg) och kavla eller tryck ut den i en form.
    3. Lägg blandningen i pajskalet, och toppa med tomatskivorna och osten.
    4. Grädda i 200 °C cirka 20–25 minuter.
    5. Servera med en god sallad

    Liknande recept

    3.8
    1 h 30 min
    10-12
    2

    Kommentarer (1)

    Gabitta 5 juni 2009

    Den här pajen var riktigt god tyckte min man och jag. Jag gjorde den dock på hemmagjord pajdeg och la till soltorkade tomater bland ingredienserna. Mums!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben