Köttfärspaj med gräddfilssås

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 40 minuter

Recept jag fått från en väninna. En paj där jag gjort om pajdegen till en lightvariant. Brukar ta 200 g keso och ca 50 g margarin ist.f. det som det anges i receptet. Byter man vetemjöl mot grövre mjöl så blir pajdegen frasigare.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 100 g keso (ca 1 dl)
  • 100 g margarin
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 400-500 g nötfärs
  • 2 små purjolökar
  • 1 msk soja
  • 3 dl riven ost
  • salt
  • kryddpeppar
  • Gräddfilssås
  • 3 dl gräddfil
  • 1 dl persilja
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 msk basilika
  • Instruktioner

    Blanda ingredienserna för pajdegen,. Tryck ut i pajformen, nagga den lite med gaffel. Förgrädda pajskalet. Skiva purjolöken tunt. Bryn köttfärsen och purjolöken. Salta,peppra och häll ner sojan. Lägg riven ost i det förgräddade pajskalet och häll ner köttfärsblandningen och strö resten av den rivna osten över. Grädda pajen i 200 grader, ca 10-15 minuter. Under tiden som pajen gräddas blandar du gräddfil och finhackad persilja, basilika och pressar ner vitlöksklyftorna.

    Liknande recept

    3.8
    1 h 30 min
    10-12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben