Serverar: 4 portioner
Enkelt och gott. Kan ätas både varm och kall. Ett tips! Faktiskt så är pajen godast om man gör den färdig i förväg och sen värmer upp när gästerna kommer. Då är den fastare och godare.
Degen ska blandas ihop och stå kallt en stund innan den kavlas ut och läggs i en pajform (23 cm) och förgräddas i ca 15-20 min på 200 grader. Enklast är pajdegsmixen som inte behöver förgräddas om man har lite bråttomt. Bryn köttfärs, lök och svamp i lite smör. Salta, peppra. Krydda även med paprikapulver, tomatpuré, krossade enbär och ev aromat. Rör ihop en äggstanning med ägg och grädde.Fyll pajskalet med köttfärsblandningen, lägg på skivad röd parika och skivad tomat. Häll över äggstanningen och riven ost. Grädda! 200 grader i ca 40 minuter.Serveras med en grönsallad och ett gott rött vin.
En mycket god paj. Jag använde konserverade kantareller och la till vitlök istället för Aromat.