Köttfärspaj med kantareller

Serverar: 4 portioner

Enkelt och gott. Kan ätas både varm och kall. Ett tips! Faktiskt så är pajen godast om man gör den färdig i förväg och sen värmer upp när gästerna kommer. Då är den fastare och godare.

Ingredienser

  • Pajmix som finns att köpa
  • Annars en pajdeg på
  • 3 dl mjöl
  • 125 gr smör
  • 3 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • ca 5 hg köttfärs, inte dumt med viltfärs
  • 1 hackad gul eller röd lök
  • 2 hg kantareller (förvällda eller konserverade, är dom torkade så får man själv räkna ut). Annan svamp går naturligtvis också bra
  • 1 strimlad röd parika
  • 1 tunt skivad tomat
  • salt
  • peppar
  • paprikapulver
  • aromat
  • 3 krossade enbär
  • 3 msk tomatpuré
  • 3 ägg
  • 3 dl grädde
  • 3 dl riven ost
  • Instruktioner

    Degen ska blandas ihop och stå kallt en stund innan den kavlas ut och läggs i en pajform (23 cm) och förgräddas i ca 15-20 min på 200 grader. Enklast är pajdegsmixen som inte behöver förgräddas om man har lite bråttomt. Bryn köttfärs, lök och svamp i lite smör. Salta, peppra. Krydda även med paprikapulver, tomatpuré, krossade enbär och ev aromat. Rör ihop en äggstanning med ägg och grädde.Fyll pajskalet med köttfärsblandningen, lägg på skivad röd parika och skivad tomat. Häll över äggstanningen och riven ost. Grädda! 200 grader i ca 40 minuter.Serveras med en grönsallad och ett gott rött vin.

    Liknande recept

    3.8
    1 h 30 min
    10-12
    2

    Kommentarer (1)

    Pappisen 18 juni 2011

    En mycket god paj. Jag använde konserverade kantareller och la till vitlök istället för Aromat.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben