Sojamjöl ska vara mer proteinrikt än vanligt vetemjöloch därför lite bättre ur GI-synpunkt. Fyllningen är fantastisk och gillar man inte sojasmaken kan man gott lägga fyllningen i ett "vanligt" pajskal.
Ingredienser
Pajdeg
2 dl sojamjöl
100 g smör
Fyllning
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
Smör
500 g köttfärs
Torkade örter (oregano, basilika, timjan)
Rapsolja
Salt
Peppar
2 tomater
3 ägg
2 dl grädde
125 g mozzarella
Instruktioner
Blanda samman pajdegen. Degen blir kladdigare än vanlig pajdeg. Tryck ut degen i en smord pajform. Förgrädda i ugnen i 10 minuter, 200º.
Bryn hackad lök och pressad vitlök i smöret. Lägg över i pajskalet.
Bryn köttfärsen i oljan och krydda med örter, salt och peppar. Lägg över i pajskalet. Fördela hackade tomater över.
Blanda samman ägg, grädde, salt och peppar. Häll blandningen över tomaterna. Toppa med riven mozzarella.
Skulle gärna vilja ha måttangivelser för pajskalet och grädden?
Nevermind.... jag såg nu att man måste trycka på "lägg till i kokboken" för att kunna se måtten. Omständlig sajt detta :-)