Köttfärspaj med pajdeg av sojamjöl

Serverar: 4 portioner

Sojamjöl ska vara mer proteinrikt än vanligt vetemjöloch därför lite bättre ur GI-synpunkt. Fyllningen är fantastisk och gillar man inte sojasmaken kan man gott lägga fyllningen i ett "vanligt" pajskal.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2 dl sojamjöl
  • 100 g smör
  • Fyllning
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • Smör
  • 500 g köttfärs
  • Torkade örter (oregano, basilika, timjan)
  • Rapsolja
  • Salt
  • Peppar
  • 2 tomater
  • 3 ägg
  • 2 dl grädde
  • 125 g mozzarella
  • Instruktioner

    1. Blanda samman pajdegen. Degen blir kladdigare än vanlig pajdeg. Tryck ut degen i en smord pajform. Förgrädda i ugnen i 10 minuter, 200º.
    2. Bryn hackad lök och pressad vitlök i smöret. Lägg över i pajskalet.
    3. Bryn köttfärsen i oljan och krydda med örter, salt och peppar. Lägg över i pajskalet. Fördela hackade tomater över.
    4. Blanda samman ägg, grädde, salt och peppar. Häll blandningen över tomaterna. Toppa med riven mozzarella.
    5. Grädda i ugnen i 40 minuter, 175º.

    Liknande recept

    3.8
    1 h 30 min
    10-12
    2

    Kommentarer (2)

    Maahline 17 oktober 2011

    Skulle gärna vilja ha måttangivelser för pajskalet och grädden?

    Maahline 17 oktober 2011

    Nevermind.... jag såg nu att man måste trycka på "lägg till i kokboken" för att kunna se måtten. Omständlig sajt detta :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben