Köttfärspaj med parmesanost

Serverar: 4-6 portioner

Parmesan är full av smak, den riktiga alltså, inte pulvret.

Ingredienser

  • Pajskal
  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g margarin, kallt, skuret i kuber
  • 1 msk vatten, kallt
  • Köttfärsfyllning
  • 300 g köttfärs
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 hackad gul lök
  • ½ dl tomatpuré
  • 2 dl köttbuljong, av tärning
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk oregano
  • 1 msk soja
  • Äggstanning
  • 2 ägg
  • 2½ dl matlagningsgrädde
  • 1 dl riven ost, gärna parmesan
  • Dekoration
  • 2 tomater, i skivor
  • Instruktioner

    1. Ugnstemperatur 200º
    2. Arbeta snabbt ihop mjöl, margarin och vatten till en pajdeg i matberedare eller för hand. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Ställ formen kallt ca 30 minuter. Förgrädda sedan pajskalet i 10 minuter.
    3. Köttfärsfyllning: stek köttfärs, lök och vitlök under omrörning. Tillsätt kryddor, tomatpuré, köttbuljong och koka under lock i ca 10-15 minuter.
    4. Äggstanning: vispa samman ägg, matlagningsgrädde samt ost.
    5. Fyll pajskalet med köttfärsfyllningen, häll över äggstanningen och dekorera med tomatskivor. Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter.

    Liknande recept

    3.8
    1 h 30 min
    10-12
    2

    Kommentarer (1)

    Maja75 23 december 2008

    Suveränt god paj. Ett tips är att göra dubbelt upp av fyllningen, och frysa in det som blir över. Fyllningen räcker då till TRE pajer.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben